HABER SON BASKI 

20’NCİ YILA DOĞRU…

5 Ocak 2004 tarihinde Adana merkezli olarak yayın hayatına başlayan Son Baskı (www.sonbaski.com), 20’nci yaşına girmeye hazırlanıyor… Son Baskı yazar ve okurlarının 15 Temmuz 2023 günü Adana’da gerçekleştirilen buluşmasında konuşan internet sitesinin kurucusu ve ilk editörü Doç. Dr. İsmail Güneş, Son Baskı’nın 2024’te 20’nci yaşını dolduracağını söyledi. Buluşmada toplum-kültür alanında yazı, yorum ve haberlerin yayımlandığı ve 20 yıldır yayın hayatını sürdüren internet sitesinde bugüne kadar gerek yurt içinden gerek yurt dışından toplamda 400’ün üzerinde kalemin yazılarıyla destek sunduğu belirtildi.

‘AKADEMİK MAKALELERDE ATIFTA BULUNULAN YAZILAR YAYIMLANIYOR…’

Son Baskı’nın kurucusu ve ilk editörü Doç. Dr. Güneş, amatör bir ruhla yayın hayatına başlayan internet sitesinin kısa sürede hem okunma sayısı bakımından hem de yazılara akademik makalelerde atıfta bulunulması açısından önemli yol kat ettiğini belirtti. Geçen 20 yıllık sürede 10’un üzerinde yazarın Son Baskı’daki yazılarını kitaplaştırdığını, bazılarının öykü ve roman türünde eserler ürettiğini kaydeden Doç. Dr. Güneş, www.sonbaski.com’un her geçen gün kendini geliştirdiğini ve sürekli yenilikçi atılımlarla yoluna devam ettiğini belirtti. Son Baskı’nın 2004’te “Söz Uçar Yazı Kalır” parolasıyla yola çıktığını ifade eden Doç. Dr. Güneş, üretilen her yazının geleceğe umut ışığı olduğunu ve edebiyatla, kültür-sanatla ve sosyopolitik konularla ilgili olanları buluşturduğunu ve yoluna bu gaye ile devam ettiğini dile getirdi.

‘15 YILDIR SON BASKI YAZARIYIM…’

Son Baskı’nın editörlüğünü 2010 yılından itibaren sürdüren Başar Şeker de, www.sonbaski.com sayesinde birçok yazı gönüllüsünün aynı çatı altında buluştuğunu, yazmayı seven, yaşama yazıyla tutunan birçok kişinin bu portal sayesinde kendini ifade ettiğini, Türkiye’nin özellikle sıkıntılı günlerinde bu portalı kaleme aldığı yazılarla adeta sığınılacak bir liman olarak gördüğünü belirtti. Şeker, “Benim de ilk yazılarım bu sitede yayımlandı. O zaman yaşım 23’tü. Şimdi yaşım 38. Yazmak ile ilgili ilk heyecanlarımı ilk ve hep Son Baskı’da tattım. Şimdi bu portalın editörüyüm. Her yeni sabaha, Son Baskı sayesinde yazarlarımızın yeni bir yazısı ile uyanıyorum ve takipçilerimizin okuyacağı yazıları ilk önce ben okuyorum ve kendimi bu açıdan şanslı hissediyorum. Ve bunun ayrıcalığını yaşıyorum” dedi ve ekledi:

Bu hayattaki en büyük ‘İyi ki’m, Son Baskı’dır.

2024’te kuruluşundan bugüne kadar Son Baskı’ya katkı koymuş yazar, okur ve gönüllünün katılacağı bir ‘Son Baskı 20 Yıl Buluşması’nın kararlaştırıldığı etkinlikte sözlerine devam eden Doç. Dr. İsmail Güneş, farklı şehirlerden yazar ve okurların katılacağı güzel bir büyük buluşmayla www.sonbaski.com’un şanını taçlandıracaklarını ifade etti.

Adana’da, Rooms Kafe’de gerçekleştirilen ‘Son Baskı’ buluşmasına internet sitesinin kurucusu, ilk editörü ve yazarı Doç. Dr. İsmail Güneş başta olmak üzere şimdiki editörü ve yazarı Başar Şeker, yazarlar Ahmet Esgici, Bektaş Karakoyun, Neşe Apaydın, Tolga Kırkıl, Zekeriya Ünal ile okurlar Prof. Dr. Mustafa Apaydın, Elif Nur Kaya ve İlknur Görür katıldı.

Bu yazıya yorum yapamıyorsanızlütfen Facebook hesabınıza giriş yapınız
Paylaş:

Benzer yazılar