HABER TOPLUM 

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN DÜNYA DALIŞ REKORU

56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği için çalışan Türkiye’nin en köklü ve öncü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV), başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteklerini artırmak için ülkemizin önemli isimleriyle imza attığı iş birliklerine devam ediyor. Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılını “Gençlerimiz desteğinizle okusun, cumhuriyetimizin geleceği olsun” diyerek kutlayan TEV, bu defa milli sporcumuz Şahika Ercümen ile 100 kız öğrenciye destek yaratmak için yola çıktı.

ŞAHİKA ERCÜMEN İLE İŞ BİRLİĞİ

17 Ekim 2023 tarihinde Hatay’ın Yayladağı ilçesinde yeni bir serbest dalış dünya rekor denemesi yapan Şahika Ercümen, 3 dakika 2 saniyelik dalışta paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 106 metre dünya rekorunu kırdı. Bu dalışı kız öğrencilerin eğitimi için yaptığını ifade eden milli sporcu Şahika Ercümen, “Biliyorum ki cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak olan aydınlık gençlerimizdir. Tüm dostlarımı kampanyama destek olmaya, cumhuriyetimizi ikinci yüzyılına birlikte, umutla taşımaya davet ediyorum” diyerek herkesi Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında 100 kız öğrenciye destek için bağış yapmaya çağırdı.

FIRSAT VERİLDİĞİNDE BAŞARI ELDE EDİLİYOR

TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, “Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında, serbest dalış alanında kırdığı rekorlarla bizlere büyük bir gurur yaşatan milli sporcumuz Şahika Ercümen’in, Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki bu dalışı, başta depremzede öğrenciler olmak üzere 100 kız öğrencinin eğitimine destek olmak için yapması bizler için çok anlamlı. Gençlerimize ilham olan değerli sporcumuza yürekten teşekkür ediyoruz. İmkân sağlandığında, eğitimi yarıda kalmadığında genç kadınların potansiyellerini keşfederek nice başarılara imza atabileceğini biliyoruz. Şahika Ercümen gibi kıymetli eğitim dostlarımız sayesinde, gençlerimiz okuyacak, Cumhuriyet’imizin geleceği olacak” şeklinde konuştu.

Bu yazıya yorum yapamıyorsanızlütfen Facebook hesabınıza giriş yapınız
Paylaş:

Benzer yazılar