GEZİ HABER 

KIRMIZI, TURUNCU VE SARININ TONLARI VE BÜYÜSÜ

Yılın en renkli mevsimi sonbahar geldi çattı. Türkiye’nin sonbaharda görülebilecek en güzel tatil yerleri arasında ilk sıralarda yer alan Kapadokya yerli turistleri bekliyor. Büyüleyici peri bacaları, benzersiz kaya oluşumları ve tarihi zenginlikleri ile ünlü Kapadokya, bu sonbahar renklerin büyüsüne tanıklık etmek isteyenler için en ideal yerlerden.

Sonbaharın Kapadokya’daki büyüsü; kırmızı, turuncu ve sarının tonlarına bürünmüş peri bacalarının etkileyici manzarasıyla başlıyor. Kapadokya’nın benzersiz coğrafi yapısı burayı tüm dünyada en büyüleyici yerler arasında yer almasını sağlarken güneşin doğuşuna gökyüzünde şahitlik edilebilecek sıcak hava balonlarında adeta bir masalın içindeymişiz hissi sonbaharda rotamızı Kapadokya’ya çevirmemiz için en önemli itici güçlerden.

ŞARAP MAHZENLERİ, ÇÖMLEK ATÖLYELERİ…

Sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de turistleri büyüleyen Kapadokya’da yer altı şehirleri ve tarihi kiliseler ziyaret edilebilir, daha unutulmaz bir deneyim için mağara şeklindeki otellerde konaklanabilir. Ayrıca yerel lezzetler konusunda da iddialı olan Kapadokya aynı zamanda şarap mahzenleri açısından da zengin bir kültüre sahip. Balon turları dışında macera severler için ATV araçları ile bölge gezilebilir veya Kapadokya’nın mistik havası içerisinde, yerel rehberlerin anlatımları eşliğinde at turlarına çıkılabilir. Avanos’ta bölgeye özgü çömlek atölyelerinde çömlek yapımı denenebilir; Ürgüp Üç Güzeller, Göreme Açık Hava Müzesi, Uçhisar Kalesi, Âşıklar Vadisi, Paşabağ Keşişler Vadisi gibi bölgenin etkileyici güzellikleri keşfedilebilir.

Bu yazıya yorum yapamıyorsanızlütfen Facebook hesabınıza giriş yapınız
Paylaş:

Benzer yazılar