HABER TOPLUM 

IŞIKLAR BU YIL DEPREM KAYIPLARIMIZ İÇİN KAPANDI

Dünya Doğayı Koruma Vakfı çağrısıyla her yıl mart ayının son cumartesi günü dünya genelinde düzenlenen ‘Dünya Saati’ etkinliği, 25 Mart Cumartesi akşamı 20.3021.30 saatleri arasında gerçekleşti. Türkiye’de Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın öncülük ettiği etkinlik kapsamında Fener Rum Patrikhanesi ile Galatasaray Spor Kulübü Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu gibi anıtların, kurumların ve evlerin ışıkları Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına kapatıldı.

Kurumların yoğun ilgi gösterdiği ‘Dünya Saati’ hareketine çok sayıda ünlü ve influencer da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla destek verdi.

– Fener Rum Patrikhanesi –

‘6 ŞUBAT’TA ZAMAN DURDU…’

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta ve 20 Şubat 2023’te Hatay’da meydana gelen depremler, büyük bir yıkıma ve 50 binden fazla insanın yaşamını yitirmesine sebep oldu. Depremler, orman yangınları, seller, toprak kaymaları gibi felaketlere karşı Türkiye’de bugüne kadar gösterilen yaklaşımın genellikle afet sonrası çalışmalar üzerinde yoğunlaştığını, bu durumun can, mal ve doğa kaybına yol açtığını belirten Doğal Hayatı Koruma Vakfı, ‘Dünya Saati’ etkinliğinde depremden etkilenen bölgelerin afetlere dirençli şekilde yeniden inşa edilebilmesi için #Yeşilİyileşme çağrısı yaptı.

Etkinliğe bireyler de aynı acıların tekrarlanmaması için www.dunyasaati.org üzerinden imza vererek ‘Yeşil İyileşme’ seferberliğini destekledi.

– Galatasaray Spor Kulübü Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu –

‘DOĞA OLAYI AFETE DÖNÜŞTÜ…’

Doğal Hayatı Koruma Vakfı yetkilisi Aslı Pasinli, ‘Dünya Saati’ etkinliğiyle ilgili açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

Bu yıl Dünya Saati etkinliğini telafisi olmayan kayıplarımızın üzüntüsü içinde karşıladık. 6 Şubat’ta adeta zaman durdu. Bir doğa olayı olan depremin afete dönüşmesinin yarattığı büyük tahribatla ülkece yasa boğulduk. 16 yıldır dünyamızın geleceği için atılması gereken adımlara dikkat çekmek amacıyla bir saatliğine kapattığımız ışıkları, bu kez kayıplarımızı anmak için kapattık. Bu yıl Dünya Saati etkinliği, bizim için ülke tarihimizin en sarsıcı depremlerinin kayıplarını anma saati oldu.

Bu yazıya yorum yapamıyorsanızlütfen Facebook hesabınıza giriş yapınız
Paylaş:

Benzer yazılar